office@anghelavocat.ro
+4 0788 434 000

Ai nevoie de un mediator specializat în medierea infracțiunilor?

Mediator Autorizat Anghel va poate ajuta! Suna acum la +4 0788 434 000

Specialist in penal

Contrar asteptarilor, realitatea juridica actuala este de natura a induce confuzie in randurile cetatenilor in momentul in care viata lor personala, sociala, profesionala, devine conditionata de modul de functionare al legilor.

In exercitarea profesiei, orice specialist in penal alege sa atraga atentia  asupra acestui fenomen care trebuie tratat cu mare grija atat de catre legiuior, cat si de cate organele judiciare sau destinatarii directi ai legii, acestia trebuind sa conlucreze in vederea respectarii unui just echilibru social, si in vederea neingradirii dreptului la aparare.

In virtutea evolutiei legislative si cooperari ln materie la nivel international, multiple acte normative consfintesc dreptul la aparare, iar dintre acestea amintim pe prim plan Constitutia Romaniei, care in art. 24 prevede garantarea dreptului la aparare in tot procesul penal, partile avand dreptul sa fie asistate de un avocat ales sau din oficiu, si, de asemenea, amintim continutul art. 15 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara: ”dreptul la aparare este garantat. In tot cursul procesului partile au dreptul sa fie reprezentate, sau dupa caz asistate de un aparator, ales sau numit din oficiu, potrivit legii”;

Noul cod de procedura penala atribuie si el un complex articol dreptului la aparare, dezvaluindu-ne atentia deosebita acordata de legiuitor acestuia.

In sensul legislatiei si intereselor clientului, consideram ca dincolo de nevoia de un specialist in penal, identificam nevoia de un avocat specialist in penal.

De ce facem acesta afirmatie? Pentru ca in persoana avocatului specialist in penal regasim pe de o parte, instrumentele institutionale in vederea facilitarii si construirii unei aparari efective, iar, pe de alta parte, un avocat specialist in penal contribuie la realizarea apararii prin generarea unor solutii creative, inovatoare, personalizate, in baza unei experiente vaste in domeniu, pasii realizati de acesta in cadrul procesului penal fiind bine proiectati si fermi.

Initial, multi dintre clientii care aleg sa fie insotiti in exercitarea dreptului lor la aparare de catre un avocat specialist in penal se tem ca aceasta specializare sa nu se transforme de fapt intr-o capcana – mai ales in cazul in care nu putem delimita un raport juridic pe o singura ramura de drept. In derularea portofoliului nostru, am reusit sa anihilam clientilor nostri orice temere in acest sens, promovand pregatirea multidisciplinara, si abordand cu acelasi profesionalism si problemele extrapenale.

Concluzionand, un avocat specialist in penal va poate facilita parcursul in doua importante directii: prima directie este reprezentata de aria penala, arie care pentru acesta se traduce in predictibilitate si strategie, iar a doua directie este reprezentata de aria extrapenala, care pentru un avocat specialist in penal se traduce intr-o oportunitate de circumstantire in sens pozitiv a pozitiei dumneavoastra in speta incredintata.

Pentru ca ”Nu regele e lege, ci legea este rege”, ne concentram in a face litera, sa lucreze in spiritul legii –  asa cum este normal –  securitatea juridica a clientilor nostri fiind pe primul loc.

Pentru a contacta un avocat specialist in penal, care sa intervina pentru dumneavoastra urgent, va punem la dispozitie numarul 0788434000.

Leave a Reply