office@anghelavocat.ro
+4 0788 434 000

Avocat specializat in cauze DIICOT

Avocat specializat in cauze DIICOT

Dreptul la aparare reprezinta cununa unei societati democratice, iar o astfel de societate este, desigur, alcatuita din totalitatea indivizilor ce prezinta anumite caracteristici-cheie comune. Pe parcursul redimensionarii sociale continue, este totusi natural ca acestia sa intre in raporturi juridice conflictuale.

Astfel, in cazul organizarilor statale, din nevoia de conservare si intarire a securitatii nationale, au fost concepute entitati reactive la comportamentul antisocial, entitati care functioneaza structurat, in functie de nivelul de periculozitate pe care il prezinta o anumita categorie de fapte.

Ajungand in Romania anului 2016 si indraznind sa privim catre una dintre cele mai ferme institutii de combatere a criminalitatii, respectiv Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si de Terorism, incercam sa cuantificam si valentele dreptului la aparare in aceste cazuri.

Desigur, statul este obligat sa recunoasca si sa asigure  exercitarea dreptului la aparare, chiar si in cazul infractiunilor grave de competenta DIICOT – adica cele pentru care legea prevede pedeapsa detentiiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii al carei maxim special este de cel putin 4 ani, iar pe langa acestea, alte infractiuni prevazute in mod expres de lege.

Totusi, pentru ca acest lucru sa fie pe deplin posibil, este nevoie de un element cu puternica valoare de circumstantiere si anume, de un avocat specializat in cauze DIICOT.

Un avocat specializat in cauze DIICOT joaca rolul unui mijlocitor, unui liant  intre individ, ca celula structural – functionala a statului, si stat, ca sfera valorica ideala, acesta avand la indemana instrumentele necesare pentru a pastra relatia stat-individ intr-un just echilibru.

De-a lungul carierei noastre, am inteles, am observat, si am aplicat regula specializarii in ariile multiple de practica in care ne exercitam meseria. In acest sens, experienta ne permite sa indrumam persoanele care intra in contact sub orice pozitie procesuala cu o cauza DIICOT, sa apeleze la un avocat specializat in cauze DIICOT, pentru a isi potenta atuurile si a isi diminua riscurile ce graviteaza asupra drepturilor, libertatilor si intereselor conferite de lege si recunoscute de societate.

Aducem in acest sens primele si cele mai importante argumente vizand pozitivitatea acestei alegeri:

  • un avocat specializat in cauze DIICOT cunoaste statisticile, informatiile si rapoartele de evaluare care se realizeaza anual de catre Inspectoratul General al Politiei Romane cu avizul ministrului de interne, pentru  a evalua exact pozitia dumneavoastra;
  • un avocat specializat in cauze DIICOT are la cunostinta modul in care informatiile in acest domeniu sunt prelucrate, verificate, si stocate, astfel incat sa vegheze sau sa se implice activ in eliminarea unor ingerinte in privinta drepturilor dumneavoastra;
  • un avocat specializat in cauze DIICOT cunoaste aspecte si proceduri structural – functionale DIICOT, astfel incat sa poata elabora o strategie coerenta si fara ezitari in ceea ce priveste apararea;
  • un avocat specializat in cauze DIICOT cunoaste in profunzime aspecte legate de cooperare internationala care se desfasoara in scopul prevenirii si combaterii infractiunilor transnationale savarsite de grupuri infractionale organizate, si poate avea ca obiect, dupa caz, participarea prin asistenta judiciara internationala sau nationala in materie penala, la extradarea, identificarea, blocarea, sechestrarea si confiscarea produselor si instrumentelor infractiunii, la desfasurarea anchetelor comune, la schimbul de informatii, la asistenta tehnica sau de alta natura pentru culegerea si analiza informatiilor necesare organizarii apararii, precum si la alte asemenea activitati asa cum sunt regasite in legea nr. 39/2003.

”Nu regele e lege, ci legea este rege”, iar noi facem traditie din a demonstra aceasta sintagma ce ne calauzeste in exercitare profesiei.