office@anghelavocat.ro
+4 0788 434 000

Avocat proces penal

Avocat proces penal

Avocat proces penal – mijlocitor intre scopul legii si realitatea socio-juridica in care va aflati

Apeland la serviciile printr-un juridice avocat proces penal, demarati o initiativa concentrata pe aflarea adevarului asa cum este acesta prevazuta in Noul Cod de Procedura Penala. Cum se va intampla aceasta? Odata ce a dobandit atributiile de asistenta si reprezentare cu care dumneavoastra il insarcinati, un avocat proces penal va starui in a asigura operativitatea dreptului dumneavoastra la aparare, la studierea dosarului, la propunerea si administrarea probatoriului, drept aflat intr-o legatura indisolubila cu  respectarea demnitatii umane si a vietii private.

Art. 10. Dreptul la aparareJurisprudență (3), Referințe în cărți (5)

(1) Partile si subiectii procesuali principali au dreptul de a se apara ei insisi sau de a fi asistati de avocat.

(2) Partile, subiectii procesuali principali si avocatul au dreptul sa beneficieze de timpul si inlesnirile necesare pregatirii apararii.

(3) Suspectul are dreptul de a fi informat, inainte de a fi ascultat, despre fapta pentru care este cercetat si incadrarea juridica a acesteia. Inculpatul are dreptul de a fi informat de indata despre fapta pentru care s-a pus in miscare actiunea penala impotriva lui si incadrarea juridica a acesteia.

(4) Inainte de a fi ascultati, suspectului si inculpatului trebuie sa li se puna in vedere ca au dreptul de a nu face nicio declaratie.

(5) Organele judiciare au obligatia de a asigura exercitarea deplina si efectiva a dreptului la aparare de catre parti si subiectii procesuali principali in tot cursul procesului penal.

(6) Dreptul la aparare trebuie exercitat cu buna-credinta, potrivit scopului pentru care a fost recunoscut de lege.

Art. 11. Respectarea demnitatii umane si a vietii privateJurisprudență (2), Referințe în cărți (1)

(1) Orice persoana care se afla in curs de urmarire penala sau de judecata trebuie tratata cu respectarea demnitatii umane.

(2) Respectarea vietii private, a inviolabilitatii domiciliului si a secretului corespondentei sunt garantate. Restrangerea exercitarii acestor drepturi nu este admisa decat in conditiile legii si daca aceasta este necesara intr-o societate democratica.

Astfel un avocat proces penal poate creiona si directiona pozitiv intreg parcursul cazului dumneavoastra, indiferent de faza ori pozitia procesuala in care va aflati.

Decizia de a contacta un avocat proces penal echivaleaza cu o abordare a spetei dumneavoastra departe de orice umbrire subiectiva, sistemul judiciar functionand in baza unor reguli si principii bine stabilite, a caror valorificare repreprezinta de fapt calea corecta prin care se poate realiza o aparare efectiva in ceea ce va priveste.

Puteti contacta un avocat proces penal la numarul de telefon: 0788434000