office@anghelavocat.ro
+4 0788 434 000

Avocat practica penala

Avocat practica penala

Avocat practica penala reprezinta ghidul dumneavoastra in situatia in care ati luat contact cu legea penala. Receptivitatea si deschiderea noastra sunt invariabile, pentru ca pregatirea temeinica si experienta in domeniu ne califica sa abordam orice speta ne incredintati spre solutionare, chiar daca acesta prezinta un grad pluridisciplinar ridicat.

Primul si cel mai important pas pe care avocat practica penala il recomanda clientilor, este acela de a cunoaste cat mai bine speta cu care acestia se identifica, iar in situatia in care deja exista un dosar in care speta se deruleaza, cunoasterea temeinica si obiectiva a acesteia se realizeaza prin consultarea dosarului.

Trebuie sa aveti intotdeauna in vedere faptul ca dreptul penal este o materie de reglementare in mod esential prin norme imperative, de la care partile intrate intr-un raport juridic penal nu pot deroga, si care pot manifesta consecinte importante asupra drepturilor si intereselor pe care legea si societatea vi le recunosc.

In urma stabilirii exacte a conotatiilor cazului dumneavoastra, avocat practica penala urmeaza sa elaboreze intr-un termen optim,  o strategie puternic personalizata care sa va avantajeze pe deplin.

In aceasta directie s-a construit si abordarea legiuitorului, care dorind sa faciliteze calea spre o aparare efectiva, a conferit oricarui avocat practica penala posbilitatea legala de a consulta dosarul cauzei:

Art. 94. Consultarea dosaruluiJurisprudență (1), Referințe în cărți (6)

(1) Avocatul are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal. Acest drept nu poate fi exercitat, nici restrans in mod abuziv.

(2) Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informatii din dosar, precum şi de a obtine fotocopii pe cheltuiala clientului.

(3) In cursul urmaririi penale, procurorul stabileşte data şi durata consultarii intr-un termen rezonabil. Acest drept poate fi delegat organului de urmarire penala.

(4) In cursul urmaririi penale, procurorul poate restrictiona motivat consultarea dosarului de catre suspect, inculpat sau avocat, pe o perioada de cel mult 15 zile, daca prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfaşurari a urmaririi penale.

(5) In cursul urmaririi penale, avocatul are obligatia de a pastra confidentialitatea sau secretul datelor şi actelor de care a luat cunoştinta cu ocazia consultarii dosarului.

(6) In toate cazurile, avocatului nu ii poate fi restrictionat dreptul de a consulta declaratiile partii sau ale subiectului procesual principal pe care il asista ori il reprezinta.

(7) In vederea pregatirii apararii, avocatul inculpatului are dreptul de a lua cunoştinta de intreg materialul dosarului de urmarire penala in procedurile desfaşurate in fata judecatorului de drepturi şi libertati privind masurile privative sau restrictive de drepturi, la care avocatul participa.

Atitudinea dumneavoastra procesuala determina si gradul favorabil al solutiei in ceea ce va priveste, iar un avocat practica penala va juca un rol esential si pozitiv in acest sens.

Pentru a contacta un avocat practica penala, va punem la dispozitie numarul de telefon: 0788434000