Avocat mediator in domeniul penalului
„Nu regele e lege, ci legea este rege” acestea sunt cuvintele ce rezoneaza cu etica noastra profesionala si pe care cu mare usurinta, le vedem a fi potrivite ca punct de referinta pentru valorile unei societati democratice.
Ce reprezinta legea insa? Vointa sociala comuna, si concentrata in interesul securitatii si productivitatii unui unui grup vocal caracterizat de un set de valori si obiective unitare.
Din acest moment dat, o entitate colectiva a ajus sa detina puterea (chiar daca numai in mod abstract) de a aplana conflictele la nivel individual, prin a aplica un element de rezonanta cu gandirea sociala, respectiv legea, drept catalizator al conflictelor, prin intermediul organelor judiciare si institutiilor specializate in acest sens.
Pentru ca ne purtam pasii intr-o societate vadit influentata de valori culturale si informatie abundenta, am reusit insa a intelege ca pentru a discuta despre un bine comun, trebuie sa cultivam binele invidual.
In acest sens, nu de mult timp, legiuitorul roman a inteles sa imprumute din sistemul de drept anglo-saxon procedura medierii, procedura care ajunge in momentul de fata a fi recomandata chiar de catre un avocat mediator in domeniul penalului. Natura extrajudiciara a acestei activitati de interes public ii confera numeroase avantaje cum ar fi costurile reduse, rapiditatea, gradul ridicat de posibilitate de castig multilateral in cazul unei cooperari deschise, dar si decongestionarea instantelor de judecata.
Vorbind despre aceasta procedura ca recomandare venind din partea unui avocat mediator in domeniul penalului intelegem ca putem obtine rezultate favorabile pentru toate partile implicate, chiar si in aceasta zona sensibila.
La randul nostru, avand in vedere importanta valorilor sociale ocrotite de norma penala si tipul consecintelor pe care aceasta le poate avea, recomandam ca medierea penala sa se faca in prezenta unui avocat mediator in domeniul penalului, dumneavoastra avand avantajul si siguranta ca in momentul negocierilor purtate, drepturile si interesele pe care legea si societatea vi le recunosc nu vor comporta ingerinte injuste.
Ca scurt exemplu putem arata cum un avocat mediator in domeniul penalului intelege perfect scopul tragerii la raspundere penala, modul in care aceasta opereaza, si posibilitatea de a apela la procedura de mediere penala in cazul in care de exemplu, retragerea plangerii prealabile este posibila, pentru ca in aceste cazuri raspunderea penala este inlaturata.
Prin comparatie cu un mediator obisnuit, un avocat mediator in domeniul penalului poate sesiza si aborda coerent, strategic si favorabil, un caz referitor la infractiunile susceptibile de impacare, avand in vedere toate valentele unei astfel de infractiuni si staruind catre incheierea unui acord de mediere, pana la momentul la care legea permite acest lucru.
Un avocat mediator in domeniul penalului lucreaza in mod simultan in interesul tuturor partilor implicate in procedura, dar si in spiritul legii si protejarii drepturilor si intereselor dumneavoastra.
Avocat mediator in domeniul penalului: Anghel Sorin-Ovidiu
Sediul profesional principal: Intr. Aniversării, Nr.39A, Et.2, Birou 27A, Sector 3, Bucureşti.
Pregatire în mediere: Asociaţia Centrul de Mediere Craiova
Anul absolvirii: 2011
Anul începerii activității practice: 2012
Data autorizării: 25 Februarie 2012
Domeniul de specializare: Orice tip de dispută
Organizaţii în care este membru: „Uniunea Naţională a Mediatorilor din România” si Asociaţia Profesională a Mediatorilor din România
Forma de exercitare a profesiei: Ovidiu Anghel – Birou de mediator
Contact:
Telefon mobil: 0788.434.000
E-mail: office@mediatori-romania.ro
Web: www.mediatori-romania.ro