office@anghelavocat.ro
+4 0788 434 000

Avocat mediator dosar penal

Avocat mediator dosar penal

Un avocat mediator dosar penal va pune la dispozitie o modalitate inedita de abordare a spetei dumnevoastra, in 4 ramuri de activitate: mediere penala, consultanta prin avocat, asistenta prin avocat, ori reprezentare prin avocat.

Un avocat mediator dosar penal va putea gestiona in mod eficient intreaga procedura de mediere prin valorificarea cunostintelor juridice astfel incat solutia la care veti ajunge in incheierea procedurii sa poata fi operativa.

Conform art. 1 din Legea nr. 192 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, si un avocat mediator dosar penal va putea oferi ajutorul specializat in solutionarea conflictelor pe cale amiabila, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate, si avand liberul consimtamant al partilor.

Orice avocat mediator dosar penal va prezenta toate aspectele pe care este necesar sa le cunoasteti in vederea desfasurarii optime a procedurii de mediere. Intrucat in numeroase cazuri dosarele penale au ca obiect drepturi strict personale, un avocat mediator dosar penal va putea proceda la desfasurarea unei proceduri de mediere cu acest obiect,  ori avand ca obiect drepturi privitoare la statutul persoanei, sau, orice alte drepturi de care partile nu pot dispune prin conventie sau prin orice alt mod admise de lege.

In exercitarea profesiei, unui avocat mediator dosar penal ii va putea fi antrenata raspunderea disciplinara in situatii precum: incalcarea obligatiei de confidentialitate, impartialitate, neutralitate, refuzul de a raspunde cererilor formulate de autoritatile judiciare in cazurile prevazute de lege, refuzul de a restitui inscrisurile incredintate de partile aflate in conflict, reprezentarea sau asistarea uneia dintre parti intr-o procedura judiciara sau arbitrala avand ca obiect conflictul supusmedierii, sau savarsirea altor fapte care aduc atingere probitatii profesionale.

In numeroase cazuri, un avocat mediator dosar penal va putea conduce spre succes intreaga procedura extrajudiciara, insa, exista si situatii in care acesta nu va avea finalitatea dorita de parti, astfel ca vor avea deschisa solutinarea conflictului pe cale judiciara.

Un avocat mediator dosar penal poate sa contribuie la desfasurarea procedurii de mediere inaintea demararii unui dosar penal, ori, pe parcursul desfasurarii acestuia, in situatiile in care legea procesual penala o permite.

Apeland la un avocat mediator dosar penal aveti certitudinea de a fi depus toate staruintele in vederea protectiei statutului dumneavoastra juridic, intr-un  mod intemeiat, civilizat, si eficient.