office@anghelavocat.ro
+4 0788 434 000

Avocat grefe penitenciare

Avocat grefe penitenciare

In exercitarea profesiei, orice avocat specialist in penal ofera servicii de consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentare juridica, atat la sediul unde isi desfasoara activitatea, cat si daca situatia o cere la locul de detinere, la penitenciar sau la spitalul penitenciar unde asigura grefe in folosul suspectului sau inculpatului.

In virtutea evolutiei legislative si cooperari ln materie la nivel international, multiple acte normative consfintesc dreptul la aparare, iar dintre acestea amintim pe prim plan Constitutia Romaniei, care in art. 24 prevede garantarea dreptului la aparare in tot procesul penal, partile avand dreptul sa fie asistate de un avocat ales sau din oficiu, si, de asemenea, amintim continutul art. 15 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara: ”dreptul la aparare este garantat. In tot cursul procesului partile au dreptul sa fie reprezentate, sau dupa caz asistate de un aparator, ales sau numit din oficiu, potrivit legii”;

De aceea persoanele care au intrat in contact cu legea penala trebuie sa cunoasca faptul ca au drepturi ce le sunt garantate si recunoscute, insa pentru a beneficia de acestea trebuie sa apeleze la tehnica juridica si la cunostintele pe care le are un avocat penalist le poseda.

Insa de multe ori familiile celor care se afla intr-o situatie mai delicata, cum ar fi masura arestarii preventive, nu cunosc faptul ca mai pot lua legatura cu persoana arestata (suspectul sau inculpatul) si nu stiu cum sa-i ofere ajutorul in organizarea apararii. De aceea este bine de stiut ca un avocat poate obtine grefe la penitenciare sau la alte locuri de detinere pentru pregatirea si organizarea apararii.

Procedural, familia celui in cauza trebuie sa contacteze un avocat, sa incheie un contract de asitenta juridica, sa-i semneze avocatului (avocat grefe penitenciare) o imputernicire avocatiala si ulterior in baza acesteia avocatul se prezinta acolo unde suspectul sau inculpatul este si poate discuta cu acesta pentru pregatirea si organizarea apararii.

Asadar, daca aveti nevoie de un avocat pentru grefe la penitenciare sau la locul de detinere va punem la dispozitie numarul 0788434000.