office@anghelavocat.ro
+4 0788 434 000

Avocat contestare stare de arest

Avocat contestare stare de arest

Orice avocat contestare stare de arest isi scrie traditia de succes in baza puternicelor staruinte pentru protejarea si valorificarea drepturilor pe care legea vi le recunoaste. Gama serviciilor juridice pe care vi le aducem in sprijin vizeza aspecte precum analiza legalitatii si oportunitatii starii de arest, si, de asemenea analiza si sprijin juridic in ceea ce priveste manifestarea materiala a starii de arest.

Desi in materie de reglementare si instrumente juridice in vederea protejarii si promovarii drepturilor omului Romania a inregristrat o evolutie semnificativa, conditiile de arest prezinta inca o manifestare atipica.

Din acest punct de vedere, un avocat contestare stare de arest isi greveaza activitatea pe valorificarea aspectelor legislative cuprinse in Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor, NCP, NCPP, Conventia Europeana a Drepturilor Omului si jurisprudenta CEDO in materie.

De ce este nevoie de o abordare juridica avand la baza pregatirea legislativa temeinica si creativa pe care un avocat contestare stare de arest v-o poate oferi? In primul rand pentru a va asigura ca nu intampinati bariere procedurale in acest sens, pentru ca un avocat contestare stare de arest are nu doar acces la intregul sistem de reglementare ci, acesta poate valorifica normele juridice in favoarea dumneavoastra;

Pentru ca in general, staruintele pe care le poate realiza un avocat stare de arest capata o valoare calitativa si perfect inteligibila pentru institutiile interne si, eventual, pentru entitatilor internationale care reprezinta ultima si cea mai importanta sansa pe care o aveti spre a va valorifica si proteja drepturile – in speta, Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

In spiritul celor aratate, Curtea a ridicat la nivel de principiu in solutinarea cauzei Irlande C/Royaume-Uni ca un tratament aplicat unei persoane este calificat ”degradant” atunci cand creaza acesteia sentimente de teama, neliniste si inferioritate, de natura a o umili, a o injosi, si, eventual de a ii infrange astfel rezistenta fizica si morala.

In acest sens, statul are obligatia pozitiva de a asigura persoanelor aflate in stare de arest un tratament material, medical, moral, corespunzator cu respectarea dreptului la demnitate, la integritate fizica si psihica, la viata, la viata privata, depturi de valoare constitutionala si functionala apartinand unui stat democractic.

Asadar un avocat contestare stare de arest, dispune de logistica si pregatirea necesara in a staruii la cel mai inalt nivel pentru a elimina orice ingerinte in drepturile dumneavoastra.